Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Varen in Haarlem & bezoek de leukste musea van Haarlem

Boek een combinatie ticket voor jouw ultieme dagje weg in Haarlem

Denk je niet genoeg te krijgen van de stad Haarlem & wil je nog meer ontdekken in de stad?

Combineer jouw rondvaart langs de mooiste plekken van Haarlem met een bezoekje aan het oudste museum van Nederland, laat kinderen in de huid kruipen van Frans Hals of kom achter het mysterie van de geest in het Dolhuys.

Teylers Museum

Eerst vaar je over de grachten van Haarlem langs alle highlights en vervolgens kun je het Teylers Museum bezoeken. Het Teylers Museum is het oudste museum van Nederland, interessant voor jong én oud, kunstliefhebbers en mensen die graag meer willen weten over de stad Haarlem. Bewonder de privécollectie van Pieter Teyler, die na zijn overlijden is geschonken aan het museum. Kinderen kunnen zich vermaken met een leuke workshop, speurtocht of kleurplaten.

a castle surrounded by a body of water
a large brick building with grass in front of a house

Frans Hals Museum

Combineer je boottocht langs mooiste plekken in Haarlem met een bezoekje aan het Frans Hals Museum, dat bekend staat als “museum van de Gouden Eeuw”. Het museum bevat de grootste collectie van de beroemde, Nederlandse schilder Frans Hals. De helft van deze collectie is moderne kunst. Ook vind je er schilderkunst van andere Nederlandse schilders, zoals Cornelis Cornelisz van Haarlem, Hendrick Goltzius en Karel van Mander. Zo krijg je een goed beeld van de Haarlemse schilderkunst in de Gouden Eeuw.

Het museum is interessant voor mensen die de kunst en geschiedenis van Haarlem willen leren kennen. Neem je je kinderen mee? Kinderen kunnen in de huid kruipen van Frans Hals en een eigen portret maken.

Het Dolhuys Museum

Het mysterie van de geest oplossen? Combineer dan je rondvaart door Haarlem met een bezoek aan het Dolhuys. Ofwel Museum van de Geest. Alles draait om het wonder en de veelzijdigheid van de geest. Kom meer te weten over de geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg en neurologie. Ontdek hoe wetenschappers, filosofen en kunstenaars grip probeerden te krijgen op de geest en alle opvattingen hierover. De gedachten van Aristoteles, Freud en Boeddha zullen allemaal aan bod komen! Kinderen kunnen op een leuke, interactieve manier kennismaken met hun eigen boekendubbelganger.

a house with trees in the background