Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Over Ons

Ons verhaal

Smidtje Canal Cruises is een zusje van Rederij ’t Smidtje. De rederij is in 2001 opgericht in Amsterdam door Tomas de Smidt. Vanaf jongs af aan heeft Tomas iets gehad met water en varen. Zijn vader en opa namen hem vaak mee de Noordzee op met de zeilboot en toen zijn oom Ben Bosboom de watertaxi oprichten in Amsterdam kreeg hij interesse in grote gemotoriseerde boten. Van waterfietsen schoonmaken tijdens zijn middelbareschooltijd tot grootvaarbewijs schipper door de Amsterdamse grachten naast zijn studie. De vrijheid van het varen en de gezelligheid waren zijn brandstof.

Alles zelf kunnen regelen van A tot Z was zijn droom. In 2001 besloot hij letterlijk en figuurlijk aan zijn droom te timmeren. Vanaf de woonboot van zijn moeder aan de Ruysdaelkade, die daar een bloemenzaak ‘’de Bloemenboot’’ had gevestigd, timmerde zijn broer Tijn op het achterdek een minikantoor. Ondertussen kocht Tomas zijn eerste boot ’t Smidtje en Rederij ’t Smidtje was een feit. Overdag nam hij boekingen aan en ’s avonds was hij de schipper. Het bedrijf bleef groeien en in 2016 nam Tomas in Haarlem Post Verkade Cruises over en gaf het de naam Smidtje Canal Cruises. Een rederij waar het bekende rondje Haarlem om het oude stadscentrum al vele jaren werd gemaakt, kreeg een frisse wind en groeide al snel uit tot nummer 1 rondvaart in Haarlem. Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel, iets wat Smidtje Canal Cruise kenmerkt.

De benaming Bloemenboot wordt nog steeds gebruikt en vertegenwoordigt nu het hoofdkantoor van Rederij ’t Smidtje. Onder Rederij ’t Smidtje vallen Smidtje Canal Cruises, Smidtje Luxury Cruises en Amsterdam Circle Line.

Haarlem heeft ook een eigen woonboot waar het al zijn gasten ontvangt en een eigen kantoor heeft, genaamd ”Boothuys”. Een Oud-Hollands woord voor boothuis.

Boek uw Rondvaart in Haarlem